Film csoportosítások:
Tagadott múlt  | Haza védelme  |  "SOS"  |  Tálentumaink |  Régészet |  Hagyomány  |  Nemzeti ereklyék  | Hitélet  |  Gondolkodók  | Lélek hangjai |
Ezen az oldalon is csak Magyar vonatkozású filmek vannak!
A kijelentés bármilyen meglepő, de hamarosan az "Apokrif=nem nyilvános" link alatt visszatérünk a részletekre!

Az állam is így helyezi ránk!

"Szentek országa - Sacra Pannonia" ! (09:49)

"Dr. Varga Tibor előadása Hazatérés cimmel. Magyarok jelen helyzetben nincs lehetősége megújulni, mert a bal és jobb oldal leköti erejét és szellemét.
Ellenben Magyarország lassan kezd éledezni! Amiért ezt a filmet nagyon fontos megnézni, felcsillantja a túlélés egyetlen lehetőségét , testi és lelki erőt ad a túléléshez, ill. a megújuláshoz.

Gyorimo Nézd meg a videót.
Vissza a főoldalra:  Kezdőlap   

Az állam is így helyezi ránk!

Magyar Pálos rend! (09:49)

A Pálos atyáknak a beavatás pillanatában a koporsóba való belefekvés egyáltalán nem egy jelképes helyzetfelvételt jelentett. Itt élte át a beavatott azt az érzést, amit csak a halál pillanatában élhetett át. Ezek a pálos atyák, miután befejezték a valódi földi életüket, nem hagytak hátra bomló holttestet.

Gyorimo Nézd meg a videót.
Vissza a főoldalra:  Kezdőlap   

Az állam is így helyezi ránk!

Pálosok, mint a Magyar Nemzet megmentői! (09:49)

"A Pálos-atyák előre tekintve az évszázadok viharára azt hangsúlyozzák, hogy ők éppen azt az utat találták meg, amely a sűrű, sötét erdőn átvezet...az átvezető utat a Pálos-atyák megtalálták...azt az utat, amely a világ madárfogó-hálójából a világot kivezetik. Számolnak azzal, hogy a világ a kárhozatos útvesztőbe téved..." - állítja Szántai Lajos egyik előadásában. Hunyadi Mátyás Nagykirályunk halála után néhány évtizedig észrevehetően drámai fordulat következik be a Pálos-rend működésében. Az atyák úgy távoznak el ebből a világból, hogy fizikai testüket is magukkal viszik. 1526-ban a budaszentlőrinci Pálos-kolostort Szulejmán szultán hadai napokig pusztítják. Több ezer török csupán ezt az egyetlen Pálos-kolostort dúlja föl. Tíz napig mindent lepusztítanak. Éppen Gyöngyösi Gergely munkájában olvasható, hogy azért pusztítanak ilyen intenzitással, mert amit keresnek, nem találják meg. Ők célzottan a romlatlan, a boldog feltámadásra váró testeket keresik, mert pontosan tudják, ha ezt megtalálják, akkor a Nemzet nem tud majd feltámadni.

Gyorimo Nézd meg a videót.
Vissza a főoldalra:  Kezdőlap   

!

Pilis a föld szívcsakrája! (09:49)

"A pálosok szellemi ősüknek azt a Thébai Szent Pált tekintik, aki a hagyomány szerint épp e misztériumot fedezte fel újra remetesége ideje alatt! Mint már láthattuk, Nimrud égi alakja is ezt a megvalósulási fokozatot képviselte. Különösen a csillagkép övét alkotó három(!)csillag játszott ebben jelentős szerepet. Őket a Pilisben, mint már láttuk, a Rám-hegy, a Szakó-hegy és az Árpád-vára képviseli egy csodálatos ősvallási szellemi vonulatot megrajzolva neveik által. Ennek az állapotnak a magyar hagyományban „fehér” a jelzője, s mint sok kutató rámutat, Fehérvárt, a Turul nemzetség királyainak koronázási székhelyét is valahol itt kell keresnünk.

Gyorimo Nézd meg a videót.
Vissza a főoldalra:  Kezdőlap   

!

Szűz Mária, a Magyarok Nagyasszonyának háza! (09:49)

Titkok titka!
Törökországban, Ephesus ősi városában található az a ház, amelyben Szűzanya az utoljó néhány évét, négy megmaradt Apostollal leélte. Érintetlen, eredeti állapotban található! A Törökök nem engedtek bazilikát és minden féle nyomeltüntető építményt készíteni ezen a helyen. Bemész a házba, leülsz az ágyához és csendben megkérdezheted magadtól, hogy kerülök én ide?
A területet katonai területté nyílvánította a Török hatóság, és szigorú őrizet alatt tartva tudja csak megvédeni a jogtalan turkálóktől, műkincs vadászoktól!
Erről a helyről kevesen tudnak, köztük a Pápák sora, akiknek beiktatásuk után ide vezet az első útjuk! Számtalan írás maradt utánuk, de azok nem kerültek be a Bibliába!

Gyorimo Nézd meg a videót.
Vissza a főoldalra:  Kezdőlap   

!

A Holt tengeri, azaz a Kumráni tekercsek! (09:49)

Titkok titka!
Krisztus előtt 150-ben Eszcénusok létrehoztak egy kolostort, ami Kr.u 68-ig állt fenn, amikor is leégett. Szerzetesi rendként a leghitelesebb Jézus korabeli irástudó csoport volt, aki rögzítette a kor történelmét. Ez a közösség hagyta hátra a kumráni tekercseket.1947-ben találták meg Jézus történetéről az eddigi leghitelesebb dokumentumokat. Átadták a keresztényeknek, akik nem akarták nyílvánosságra hozni.....

Gyorimo Nézd meg a videót.
Vissza a főoldalra:  Kezdőlap   

!

Jézus nyomában! (09:49)

Nincs történelmi írás, amely ne támasztaná alá, Jézus létezését. Ki volt Ő, honnan érkezett? Ez a film visszavisz a múltba, ahol megtalálhatók hiteles nyomai.

Gyorimo Nézd meg a videót.
Vissza a főoldalra:  Kezdőlap   

!

MOLNÁR V. JÓZSEF: "Fényös, fényös villanás..." (09:49)

Sokak számára, nem teljesen világos, hogy kit is nevezünk táltosnak. Ezen a felvételen, Molnár V. József a magyar hagyományban élő táltos alakját mutatja be. És hogy nem beszél a levegőbe, azt bizonyítja, az a film, amelyben egy ilyen táltost be is mutat. Ezek után helyére teszi azt a torz képet amelyet egy német író festett le könyvében a táltosokról...

Gyorimo Nézd meg a videót.
Vissza a főoldalra:  Kezdőlap   

!

Kirándulás Szántai Lajos vezetésével a Magyarok szakrális helyein. (09:49)

Ezt érdemes megnézni!

Gyorimo Nézd meg a videót.
Vissza a főoldalra:  Kezdőlap